Miért és hogyan kell buyer personára szabni az üzenetet? Personára szabott személyes marketing üzenetek

Miért kell buyer personára szabni az üzenetet?

Az egész buyer persona modellezése dolog az inbound marketingből ered, aminek a lényege, hogy a fogyasztóknak hasznos, számukra érdekes, problémájukat megoldó tartalmakat kell gyártani. De mégis mi köze ennek, és a buyer personáknak az üzenetek személyre szabásához, és a marketing hatékonyabbá tételéhez? Elmagyarázom.
Buyer personára szabott marketing üzenet

Buyer personákra ható üzenetekkel sikeresebb lesz a marketinged

Hajbalzsamot válogattam a boltban. Én viszonylag márka hűnek mondom magam, ha találok egy jó terméket, ragaszkodom hozzá, csak hogy most még nem találtam. Ezért nézegettem melyik dobozra, mi van írva…Volt száraz hajra való, zsíros hajra való, festettre, töredezettre, és egyszer csak megpillantottam egy flakont, amire az alábbi volt írva: „A haj töve zsíros, a végei pedig szárazak?”. Válaszoltam egy hatalmas igent, és már jött is velem a kasszához. Nemcsak azért mert igaz az állítás, és mert azonnal felfedeztem benne a zseniálisan nekem célzott inbound marketinget, hanem mert megszólított. Még csak nem is ígérte meg, hogy megoldja a problémámat, legalábbis nem olvastam el, ha rá is volt írva apró betűvel, de felismerte a problémámat, és együtt létezett vele, ezzel pedig totálisan meg is vett. Hogyan írj te is ilyen hatékony personákra szabott üzenetet az inbound marketing mesterfogásait kihasználva? Nagyon egyszerűen, más mutatom is!

 

Buyer personákra szabott üzenetek az inbound marketing segítségével

Az inbound marketing egy olyan stratégia és módszertan, amelyben az üzleti szervezetek értékes és releváns tartalmak létrehozásával, megosztásával és terjesztésével vonzzák be a célközönséget, és építik ki az ügyfélkapcsolatokat. Az inbound marketing alapja az, hogy nem közvetlenül eladásra összpontosít, hanem értékes tartalommal vonzza be az érdeklődőket, és fokozatosan vezeti őket vásárlóvá. nem eladni akarod a zsíros hajra szánt terméket, hanem eléred, hogy akarják megvenni a hajat szebb állapotba hozó szeredet. Például olyan tartalommal, ami választ ad a vevő problémájára… Az inbound marketing stratégia hatékony eszközökkel rendelkezik, mint például a tartalommarketing, social media marketing, email marketing és marketing automatizálás. Az előnye az, hogy segít az üzleti szervezeteknek a hosszú távú kapcsolatok kiépítésében és az ügyfélkör növelésében, miközben értéket nyújt a célcsoportnak és növeli a márkahűséget.
 

Hogyan használd a buyer personáidat?

Az inbound marketing és a buyer personák között szoros kapcsolat van, és gyakran egymást kiegészítve alkalmazzák a hatékony marketingstratégiák kialakításához. A buyer personák az üzleti szervezetek által meghatározott fiktív, ám valóságos ügyfélprofilok, amelyek segítségével jobban megérthetjük a célközönséget és személyre szabottabb üzeneteket, tartalmakat készíthetünk számukra. Ha jobban megismered a vevőidet, tudod, milyen problémáik vannak, amire választ adnak a termékeid, szolgáltatásaid, sokkal egyszerűbb lesz megnyerned őket. Például, ők nem a minőségi kiszolgálás miatt akarnak étterembe menni, hanem azért, mert nem tudják hogyan nyűgözzék le párjukat, vagy hogyan lepjék meg édesanyjukat a születésnapján olyan ajándékkal, aminek tényleg örül, stb. 

Hogyan modellezd a buyer personáidat, hogy személyesebb üzenetekkel tudd őket bombázni, és a marketinged is hatékonyabb legyen? Éppen ebből írom a doktori dolgozatomat, és közben aktívan gyakorolom is, hiszen számos szervezetnek modelleztem már buyer personát a hatékonyabb online marketinghez. IDE kattintva vedd fel velem a kapcsolatot!  

Marketing cikkek a buyer persona alapú marketing stratégia témában

Kutatásainkat a buyer personák jelentőségének bemutatásának szenteltük. Az alábbi cikkekben irodalmazásunk és kutatásaink eredményét mutatjuk be.

További bejegyzések