Tipikus buyer personák rendezvényhelyszíneknek, személyreszabott rendezvény marketing personák alapján

Tipikus buyer personák rendezvényhelyszíneknek

Bár a rendezvények szervezése sokszor B2B üzletág, mégis fontos, hogy ismerjük a vevőnket, a céget, és az embert is, aki az ügylet, a rendezvény mögött áll. Ezért most mutatunk tipikus buyer personákat rendezvényhelyszíneknek!
Tipikus buyer personák rendezvényhelyszíneknek, szállodáknak

Miért van szükség a tipikus rendezvényhelyszíni buyer personákra?

Ha éttermed, vagy szállodád van, ami rendelkezik elkülöníthető térrel, ami rendezvényhelyszínként is funkcionál, akkor minden bizonnyal jól tudod, hogy milyen fontos a rendezvényszervezők elérése, a rendezvények szervezésének élénkítése, hiszen a rendezvények adják a bevétel jelentős részét. Ahhoz, hogy hatékonyabbá tudd tenni a rendezvényhelyszíned marketing folyamataid, jobb ha megismersz néhány tipikus buyer personát rendezvényhelyszínekre optimalizálva. Így azokkal, ott, és úgy tudsz kommunikálni, akikkel kell, nemcsak hogy el tudod érni a potenciális célcsoportodat, hanem alacsonyabb költségekkel is tudsz dolgozni. A buyer persona definícióját, és modellezésének lépésit ITT találod.  
 

Tipikus buyer persona rendezvényhelyszíneknek: Vállalati esemény szervező 

Vagy más néven Corporate Event Planner. Ez a buyer persona olyan szakembert jelöl, aki vállalati eseményeket szervez és koordinál cégeknek, például konferenciákat, csapatépítő tréningeket, termékbemutatókat stb. Ő számára fontos lehet, hogy a helyszín megfeleljen a rendezvény típusának, a célcsoportnak és az elvárásoknak, valamint hogy kényelmes és hatékony legyen a szervezés szempontjából. Meg akar felelni a főnökének, ezért olyan helyszínt keres, ami minden elvárásnak megfelel, jó áron van, és kielégíti a résztvevők maximális igényét – ajánlj neki egyedi csomagokat, amiket úgy alakít, ahogyan ő szeretne.
 

Tipikus buyer persona rendezvényhelyszíneknek: Esküvői szervező

Az esküvői szervező olyan személy, aki esküvőket szervez és koordinál pároknak. Számukra fontos lehet, hogy a helyszín romantikus, megfelelő méretű és felszereltségű legyen, valamint hogy különleges és egyedi hangulatot teremtsen az esküvő számára. Nem feltétlenül csak egy-egy alkalomra keres rendezvényhelyszínt, hanem akár hosszú távú partnerséget is, ami egy win-win kapcsolat lehet számodra. Számára hasznos, ha a portfóliójában felhasználhatja a nálad lebonyolított rendezvényt, de fordítva is igaz ez.
 

Tipikus buyer persona rendezvényhelyszíneknek: Családi rendezvényszervező

Ez a buyer persona olyan embert jelöl, aki családi eseményeket szervez és koordinál, például születésnapokat, keresztelőket, jubileumokat stb. általában nem egy külsős szakember, hanem a családon belül egy vezető személyiség, például édesanya.  Számukra fontos lehet, hogy a helyszín barátságos és családbarát legyen, valamint hogy megfelelő lehetőségeket kínáljon a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt, ezeket emeld ki a velük való kommunikációban.
 

Tipikus buyer persona rendezvényhelyszíneknek: Konferencia szervező

A konferencia szervező olyan személy, aki konferenciákat és üzleti eseményeket szervez és koordinál különböző iparágak és célcsoportok számára. A konferencia szervezőnek fontos, hogy a helyszín megfelelő infrastruktúrával és felszereltséggel rendelkezzen a konferencia számára, például konferenciatermekkel, audiovizuális eszközökkel, wifi-hozzáféréssel stb. Emellett a konferencia szervezők gyakran keresnek olyan helyszíneket, amelyek könnyen megközelíthetők, közel vannak a közlekedési csomópontokhoz, és megfelelő szálláslehetőségeket kínálnak a résztvevőknek.
 

Milyen online marketing eszközökkel érhetőek el a tipikus buyer personák?

Az online marketing eszközök hatékony alkalmazása a különböző buyer personák számára függ a célcsoport jellemzőitől, preferenciáitól és viselkedésétől. Általánosságban azonban elmondható, hogy az ilyen nagyobb döntést igénylő folyamatok során leginkább a SEO, és a tartalommarketing megfelelő kombinációja működőképes. Az SEO segítségével növelheted a weboldalad láthatóságát a keresőmotorokban, így könnyebben megtalálható lesz a potenciális vevők számára. Fontos, hogy az SEO stratégiád az adott buyer personák keresési szokásaihoz és kulcsszavaikhoz igazodjon, hogy releváns látogatókat vonzzon az oldaladra. tartalommarketing során olyan értékes és releváns tartalmakat készítesz, amelyek segítenek a célcsoportnak megoldani problémáit vagy kielégíteni igényeiket. Blogbejegyzések, videók, infografikák és letölthető tartalmak segítségével elérheted és bevonhatod a buyer personákat, és építhetsz hosszú távú kapcsolatokat velük.
 

Marketing cikkek a buyer persona alapú marketing stratégia témában

Kutatásainkat a buyer personák jelentőségének bemutatásának szenteltük. Az alábbi cikkekben irodalmazásunk és kutatásaink eredményét mutatjuk be.

További bejegyzések