Tipikus fogászati buyer personák – azaz a leggyakrabban előforduló páciensek a fgászati rendelőkben

Tipikus fogászati buyer personák

Tipikus fogászati buyer personák

A buyer personák alkalmasak arra, hogy modellezd vásárlóidat, azok viselkedését. Mire jó ez az egész? Ha ismered vásárlóidat, könnyebben tudsz velük kommunikálni, könnyebben meg tudod győzni őket, hogy téged válasszanak. Milyen tipikus fogászati buyer personák lehetnek?
Gyakori fogászati buyer personák

Tipikus fogászati buyer personák

Az alábbiakban bemutatunk néhány tipikus fogászat buyer personát (mintavásárlót), akik rendszerint megfordulnak a fogászati várókban. Ezeknek a buyer personáknak az ismerete abban segíthet neked, hogy hatékonyabban tudj üzeneteket, egyedi szövegeket megfogalmazni a célközönségednek. Például, hogy olyan Facebook posztot kreálj, ami válaszol a problémájukra, olyan kulcsszóra írj landing oldalt, amit adott probléma esetében a keresőbe írnak. Nemcsak a kommunikációdat, hanem a szolgáltatásokat is e szerint alakíthatod ki. Lássunk hát néhány tipikus fogászati buyer personát!
  • Katalin, a fogszabályozásra törekvő anya: Katalin három gyermek édesanyja, akik közül az egyiknek fogszabályozásra van szüksége. Nagyon fontosnak tartja a gyerekek fogainak egészségét és esztétikáját, ezért elviszi őket rendszeresen fogorvosi vizsgálatokra és kezelésekre. Érdekli a fogszabályozás lehetősége, és olyan fogorvosi rendelőt keres, ahol szakértő kezekben tudnák gyermekei fogait kezelni, ahol megbízik a fogorvosokban, és hozzáértésükben, hiszen legféltettebb kincseiről, gyermekeiről van szól.
  • Péter, a fogszuvasodással küzdő fiatal felnőtt: Péternek hajlamosak a fogai könnyen szuvasodni, és ezen szeretne változtatni. Rendszeresen jár fogorvoshoz, hogy kezeltesse a lyukas fogait, nem szeretné, ha fiatalon elvesztené szép fogsorát. Olyan fogorvosi rendelőt keres, ahol a legújabb technológiákat alkalmazzák a fogászati problémák kezelésére.
  • Andrea, a fogfehérítésre vágyó fiatal szakember: Andrea szeretné, ha fogai fehérek és csillogóak lennének. Rendszeresen ápolja a fogait, de szeretné tovább fokozni a mosolya vonzerejét, hiszen munkája szempontjából is fontos a jó megjelenés. Olyan fogorvosi rendelőt keres, ahol biztonságos és hatékony módon végeznek fogfehérítő kezeléseket.
  • József, az idősebb páciens fogpótlásra szoruló: Józsefnek több hiányzó foga van, ami miatt nehezen tud rendesen rágni, nehezebb ételeket fogyasztani és mosolyogni is szégyell, ha nagyobb táraságban van. Szeretné helyreállítani a fogsorát, hogy visszanyerje az önbizalmát és a kényelmét. Olyan fogorvosi rendelőt keres, ahol tapasztaltak a fogpótlások terén és segítséget nyújtanak neki a legmegfelelőbb megoldás kiválasztásában.
  • Éva, a fogászati fóbiával küzdő: Éva már évek óta elkerüli a fogorvosi rendelőket, mert erős fogászati fóbiája van. Azonban látja, hogy szüksége van egy alapos fogászati kezelésre, mert fogaival valami nincsen rendben. Olyan fogorvosi rendelőt keres, ahol megértő és türelmes szakemberek dolgoznak, akik segítenek neki leküzdeni a félelmét és kényelmes környezetet biztosítanak számára a kezelések során.
  • Tamás, a sürgősségi fogászati problémával küzdő: Tamásnak hirtelen fellépő fogfájása van, és sürgősen szüksége van fogorvosi segítségre. Nem szeretne várni heteket egy fogorvosi időpontra, ezért olyan fogorvosi rendelőt keres, ahol rugalmasak és gyorsan elérhetőek a sürgősségi kezelések. Számára fontos, hogy megbízható és tapasztalt fogorvos kezelje őt.
 

Hogyan készítsek fogászati buyer personát cégre szabva?

Ez csak néhány tipikus fogászati buyer persona volt, amit példaképpen mutattunk. Mivel minden cég, így minden fogorvosi rendelő egyedi, így minden fogászatnak egyedi, cégre szabott buyer personára van szüksége. A buyer personák ennél sokkal részletesebbek, demográfiát, fotókat is tartalmaznak, hogy minél könnyebben azonosulni lehessen velük. Ha szeretnél fogászati buyer personát modellezni saját céged számára, akkor olvasd el ezzel kapcsolatos cikkeinket!  
 

Ha úgy érzed, egyedül nem boldogulsz, akkor kérd segítségünket a fogászati buyer personák modellezésében!

KAPOCSOLAT

Marketing cikkek a buyer persona alapú marketing stratégia témában

Kutatásainkat a buyer personák jelentőségének bemutatásának szenteltük. Az alábbi cikkekben irodalmazásunk és kutatásaink eredményét mutatjuk be.

További bejegyzések