Erre az 5 dologra használhatod az buyer personádat éttermed online marketingjében: éttermi buyer persona felhasználása

Erre az 5 dologra használhatod éttermed buyer personáit

Erre az 5 dologra használhatod éttermed buyer personáit

A buyer personák nagyon hasznosak tudnak lenni, ha megfelelő célokra, megfelelő módszerekkel használják fel azokat. Hogyan és mire lehet felhasználni az éttermi buyer personákat az online marketing folyamatok során? Mutatunk néhány tanácsot!
éttermi buyer persona felhasználás tippek Legutóbbi cikkünkben tipikus éttermi buyer personákat mutattunk be nektek. Azonban azt nem mondtuk meg, hogy hogyan és mire tudjátok őket használni, pedig nagyon sok mindenre alkalmasak. Cikkünkben bár az éttermi buyer personák hatékony felhasználását mutatjuk be, ezeket a tanácsokat kicsit átalakítva a saját vállalkozásod esetében is felhasználhatod. 
 

Éttermi buyer personák a hatékony keresőoptimalizáláshoz

Használhatod a buyer personákat a SEO (keresőmotor-optimalizálás) stratégiádhoz, kiválasztva azokat a kulcsszavakat, amelyek a legvalószínűbbek, hogy célpiacod használni fogja. Például, ha az egyik persona az "Egészségtudatos Vásárló", akkor kulcsszavakat választhatsz, mint „egészséges étterem [város]”, „gluténmentes menü”, vagy „vegán ételek”. Ezekkel a kulcsszavakkal javíthatod az éttermed online láthatóságát a célközönséged számára releváns keresésekben. Ha ismered a vásárlóidat, tudod mire vágynak, azt is könnyen kitalálhatod, mire keresnek rá, és amikor rákeresnek valamire, mit szeretnének látni. Tudtad? A SEO nagyon fontos, újabb és újabb közösségi média appok ide, vagy oda, a legtöbb felhasználó még mindig a Google-ban keres, ha problémája van, vagy valamit vásárolni szeretne.
 

Éttermi buyer personák segítségével hatékonyabbak lesznek a Facebook posztjaid

Persze csak akkor, ha a personáid Facebookon lógnak, mert ha megismered őket, és úgy veszed észre, hogy inkább az Instagram, vagy éppen a Linkedin az ő terepük, akkor ott kell próbálnod elérni őket. Amennyiben tudod, hogy a buyer persona-id között vannak családok, írhatsz egy Facebook posztot, amely kiemeli a hétvégi családi ebédek vagy különleges gyermekmenü ajánlatokat. A posztban említheted a gyermekbarát környezetet, játszótereket vagy a gyerekek számára szervezett programokat. Az ilyen típusú tartalom közvetlenül megszólítja ezt a célcsoportot, és arra ösztönzi őket, hogy családjukkal együtt látogassanak el az éttermedbe. Hát nem jó?
 

A buyer personák segítenek az ügyfélélmény javításában

A buyer personák segítségével az éttermek jobban megérthetik vásárlóik elvárásait és igényeit az étkezési élménnyel kapcsolatban. Ez lehetővé teszi az éttermek számára, hogy finomítsák a vendégszolgálatot, a helyszín kialakítását, és még az asztalfoglalási folyamatot is, hogy azok minél inkább megfeleljenek a célközönségük elvárásainak. Például egy család-centrikus étterem játszósarkot alakíthat ki, míg egy fesőbb kategóriás étterem fokozhatja a pincérek által nyújtott személyes figyelmet. Tehát nemcsak a marketingkommunikáció, hanem a szolgáltatás finomhangolásában is segíthet. 
 

A buyer personák díjazni fogják az egyedi promóciókat

A buyer personák alapján személyre szabott ajánlatokat készíthetsz, amelyek közvetlenül megszólítják az adott célcsoportok igényeit és érdeklődését. Például, ha ismered az "Üzleti Ebédelők" preferenciáit, létrehozhatsz egy "Gyors Ebéd" ajánlatot, ami tartalmaz egy előre meghatározott menüt, amit gyorsan ki lehet szolgálni az üzleti megbeszélések szüneteiben. Ez az ajánlat kifejezetten azoknak az üzleti szakembereknek szól, akik szűkös időkeretben szeretnének minőségi ebédet elfogyasztani.
 

Buyer personákra optimalizálhatod a tartalmaidat

Használd a buyer personáidat, hogy témákat válassz, amelyek közvetlenül vonzzák és foglalkoztatják őket. Például, ha van egy "Egészségtudatos Vásárló" buyer personád, írhatsz blogbejegyzéseket az egészséges táplálkozás trendjeiről, tippekről a kiegyensúlyozott étrend kialakításához, vagy bemutathatsz új, egészséges menüpontokat az éttermedből. Ez a tartalom nem csak segít megmutatni szakértelmedet, hanem növeli az éttermed iránti bizalmat is ebben a célcsoportban.
 

Marketing cikkek a buyer persona alapú marketing stratégia témában

Kutatásainkat a buyer personák jelentőségének bemutatásának szenteltük. Az alábbi cikkekben irodalmazásunk és kutatásaink eredményét mutatjuk be.

További bejegyzések