2024 tipikus buyer personái

Hogyan viselkednek a vásárlók? Ezek lesznek 2024 tipikus buyer personái

Hogyan viselkednek a vásárlók? Ezek lesznek 2024 tipikus buyer personái

A buyer persona egy fiktív, általánosított karakter, amely a vállalkozásod célközönségét képviseli. A 2024-es évben néhány jellemző típusa lesz ennek a személynek – legalábbis a mesterséges intelligencia szerint. Szerintünk nincsen teljesen igaza!
tipikus buyer personák 2024

Milyen tipikus buyer personák vannak?

Egy ideje már tanulmányozzuk a buyer personák módszertanát, nem is felszínesen, hiszen ez a kutatási témája a doktorinknak. Viszont az internetes blogokon kívül sehol sem találkoztunk tipikus buyer personákkal. A buyer personák a vállalkozásod célközönségét képviselik, vagyis modellezik. Mint ahogyan termékeid, szolgáltatásod is egyediek, buyer personáidnak is egyedinek kell lennie, nem lehet légből kapott mintavásárlóknak marketing üzeneteket megfogalmazni. Ha azt szeretnéd, hogy a personák valóban hatékonyabbá tegyék a marketingedet, akkor valós adatokat felhasználva kell modellezned. Saját buyer personád, illetve personáid modellezéséhez itt mutatunk egy nagyon részletes leírást, szakszerű módszert.

Amennyiben szeretnéd megtalálni céged számára a legmegfelelőbb buyer personákat, amik valóban segítenek hatékonyabbá tenni a marketingedet, akkor kérj segítséget tőlünk IDE kattintva!  

 

Tipikus buyer personák 2024-re

Na de akkor mégis miért, és hogyan raktunk össze tipikus buyer personákat, ha közben azt gondoljuk, hogy nincsenek? Megkérdeztük a Molin mesterséges intelligencia alapú marketingeszközt. Ő ajánlotta ezeket. Ti egyetértetek? Írjátok meg válaszaitokat Írjátok meg nekünk Online marketing kérdezz-felelek csoportunkban!  

Tipikus buyer personák 2024-re: A környezettudatos vásárló


Az egyik legfontosabb buyer persona a környezettudatos vásárló lesz. Ez a persona nagyon érdekli a fenntarthatóságot és az öko-barát termékeket. A vállalatoknak figyelembe kell venniük ezt a tendenciát, és alkalmazkodniuk kell hozzá.
 

Tipikus buyer personák 2024-re: A digitális nomád


A digitális nomád szintén egyre fontosabbá válik. Ez a persona gyakran utazik, és digitális eszközöket használ a munkavégzéshez. Az online vásárlás és a gyors kiszállítás nagyon fontos számukra.
 

Tipikus buyer personák 2024-re: Az idős online vásárló


Az idős online vásárló személye is kiemelkedő lesz. Egyre több idős ember használja az internetet és vásárol online, ezért a vállalatoknak figyelembe kell venniük ezt a demográfiai csoportot is.
 

Tipikus buyer personák 2024-re: Az informált vásárló


Végül, de nem utolsósorban, az informált vásárló is fontos lesz. Ez a típusú vásárló rengeteg információt gyűjt be a vásárlás előtt és nagy hangsúlyt fektet az ár-érték arányra.
 

Marketing cikkek a buyer persona alapú marketing stratégia témában

Kutatásainkat a buyer personák jelentőségének bemutatásának szenteltük. Az alábbi cikkekben irodalmazásunk és kutatásaink eredményét mutatjuk be.

További bejegyzések