A legújabb 2024-es SEO trendek, amik a te marketingedet is fellendíthetik: friss keresőoptimalizálási tippek

A legújabb 2024-es SEO trendek, amik a te marketingedet is fellendíthetik

A legújabb 2024-es SEO trendek, amik a te marketingedet is fellendíthetik

A SEO az egyik legfontosabb eszköz lesz 2024-ben is, amit számos kutatás igazol, valamint a buyer personák modellezése is bizonyíthat. A SEO-ról, azaz keresőoptimalizálásról már írtunk egy részletes cikket, ezért most kifejezetten a 2024-es SEO trendekkel, újdonságokkal fogunk foglalkozni.
SEO trendek 2024-re szakértőktől

A mobil elsőbbség tovább erősödik a 2024-es SEO trendek szerint

Az elmúlt években a Google egyértelműen jelezte, hogy a mobil elsőbbséget helyezi előtérbe. 2024-ben ez a trend csak fokozódni fog, hiszen a felhasználók többsége már most is mobil eszközökről keres az interneten. Azok a weboldalak, melyek nem mobilbarátak, hátrányba kerülhetnek a rangsorolásban.
 

Hangalapú keresések növekedését hozzák a 2024-es SEO trendek

A hangalapú keresések száma rohamosan növekszik, köszönhetően az okos hangszórók és virtuális asszisztensek terjedésének. Ez azt jelenti, hogy a SEO stratégiáknak is alkalmazkodniuk kell ehhez a változáshoz. A kulcsszavak kiválasztásánál például figyelembe kell venni a beszédstílust és a természetes nyelvhasználatot. Bár mi személy szerint azt gondoljuk, hogy ezek a trendek inkább külföldön, a tengerentúl elterjedtek, a fiataloknál egyre inkább látjuk mi is, hogy hangalapú keresést bonyolítanak le okos eszközeik segítségével.

Egyébként tudtad, hogy a Google rangsorban elfoglalt pozíciód a márkaértékre is hat? Erről van egy érdekes kutatás ITT!  

 

E-A-T faktor fontos 2024-ben is

Az E-A-T (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness) faktor egyre nagyobb szerepet játszik a Google rangsorolásában. Ez azt jelenti, hogy a szakértelmet, hitelességet és megbízhatóságot értékelik a legmagasabban. A tartalom létrehozásánál tehát nagyon fontos, hogy ezeket az elemeket szem előtt tartsuk. Azért is emeljük ki mi is, hogy nem a levegőbe beszélünk, több éve foglalkozunk marketinggel, keresőoptimalizálással, doktori kutatásunkat is ezzel kapcsolatban végezzük. Tudj meg rólunk még többet itt!
 

2024-ben egyre fontosabb a videó tartalmak térnyerése

A videó tartalmak népszerűsége töretlen, ezért 2024-ben is érdemes lesz erre koncentrálni. A YouTube-on való jelenlét mellett fontos lesz a videó SEO is, hiszen a Google egyre gyakrabban jeleníti meg a videókat a keresési eredmények között. Ezzel mi is igyekszünk felvenni a versenyt, javában zajlik új videós stratégiánk kidolgozása, ha érdekel, keress minket szuper tanácsokért!
 

Strukturált adatok használata 2024-ben mesterfokon

A strukturált adatok segítenek a keresőmotoroknak jobban megérteni a weboldal tartalmát. Minél több információt adunk meg strukturált formában, annál nagyobb eséllyel jelenik meg oldalunk a kiemelt találatok között. Ez már régóta így van, és azóta sem változott! Egyedi weblapmotor érdekelnek? Keress minket!
 

És persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a jó SEO-hoz elengedhetetlen a byuyer personák ismertet. Hogy miért? A SEO és a buyer personák kapcsolatáról már korábban is írtunk! Buyer personák modellezéséhez írj nekünk!

KAPCSOLAT


Hivatkozások
  • Google Webmasters Central Blog. (2023). Making your website mobile-friendly. https://webmasters.googleblog.com/2023/11/making-your-website-mobile-friendly.html
  • Search Engine Journal. (2023). The future of voice search: 2024 and beyond. https://www.searchenginejournal.com/voice-search-future/375545/
  • Google Search Central Blog. (2023). Improving your website's E-A-T. https://developers.google.com/search/blog/2023/10/improving-your-websites-eat
  • YouTube Creator Blog. (2023). Optimizing your videos for SEO. https://creatoracademy.youtube.com/page/lesson/optimize-seo
  • Schema.org. (2023). Getting started with schema.org using Microdata. https://schema.org/docs/gs.html

Marketing cikkek a buyer persona alapú marketing stratégia témában

Kutatásainkat a buyer personák jelentőségének bemutatásának szenteltük. Az alábbi cikkekben irodalmazásunk és kutatásaink eredményét mutatjuk be.

További bejegyzések